Flos Skygarden 1

Flos Skygarden 1 är en taklampa designad av Marcel Wanders år 2007. Lampskärmen är gjuten i gips och dess utsida är lackad i blank eller matt lack medans insidan av skärmen har en vit blommönstrad stuckatur. Flos Skygarden 1 är försedd med en glasopal som gör belysningen mjuk och diffus. Inspirationen till Skygarden kommer från designern Marcel Wanders tak i ett tidigare hus han bodde i.

“I mitt tidigare hus hade jag ett fantastiskt antikt och dekorativt tak. Jag kallade det för min Sky Garden och det var alltid välskött även om jag inte har gröna fingrar eller tog väl hand om det. Det behövde varken vatten eller sol utan levde endast på det elektriska ljusets varma strålar under det. Jag älskade det så mycket att när jag skulle flytta kunde jag inte lämna det. Jag vart tvungen att hitta ett sätt att ta det med mig till mitt nya hem. Jag tog mina verktyg och stal det från taket. Denna fantastiska historiska del är nu gömd i en minimalistisk arkitektonisk sfär i mitt nya hems hjärta, där jag kan avnjuta det med vänner. Om du inte berättar om detför någon så kan jag dela det med dig” Marcel Wanders

Skygardens eleganta och tidslösa design gör att lampan passar bra i alla typer av inredningar, både i offentliga miljöer samt i hemmet. Det finns även en större modell av Skygarden vid namn Skygarden 2.

2008 Edida Design (ELLE DECO INTERNATIONAL DESIGN AWARDS)

Nordiska Galleriet
20 260:-

Lampemesteren
18 100:-

Svenssons i Lammhult
20 270:-

Rum21
20 270:-

Designer: Marcel Wanders flos skygarden 1 färger

Formgiven år: 2007
Färger: Svart, Brun, Guld, Vit
Material: Rostfritt stål, Glas, Gips
Höjd: 30 cm
Diameter: 60 cm
Vikt: 13,6 kg
Sladd: 400 cm
IP-Klass: IP20
Ljuskälla: 1 x MAX 150W HSGS eller LED 8W E27
Ljuskälla: Ingår ej
Dimbar: Ja